A személyes kontroll hiányában több lehetőség is adódik – kezdte Sándor Zsolt András a Gill & Murry adatvédelmi szakértője – mely munkahelyi kultúrától függően más-más eredményt, támogatást vagy ellenállást okoz a kollégákban. 

 

Természetesen a vezetőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a feladat az új megváltozott viszonyok között – gyerek nincsenek iskolában, ebéd főzés, pár másik tagjának is videó hívása van, stb... – mennyi idő alatt végezhet el.

 

A következő lehetőség a riport rendszer kialakítása, itt nem csak a direkt kiadott feladatok elvégzése, hanem az önállóan ismert és végzett feladatok is felkerülhetnek a listára. 

 

XXI. századi megoldás, amit Amerikában már jóval régebben alkalmaznak a munkavállalók technikai eszközzel történő ellenőrzése. 

 

A 2019-es GDPR saláta törvény kihirdetése óta a Munka törvénykönyve 11.a §

lehetővé teszi a munkavállalók ellenőrzését. Havi néhány ezer forintért az Adatkezelőnek lehetősége van a munkatársak tevékenyégének értékelésére, természetesen a vonatkozó adatvédelmi szabályok betartása mellett.
 

Az általunk ajánlott alkalmazások nem csak a munkatársak ellenőrzését képesek megoldani, mert ezeket a megoldásokat nem elsősorban ezzel a céllal fejlesztették ki, hanem a munkafolyamatok optimalizálására.
 

Olyan szervezetekben, ahol többen végeznek azonos tevekénységet kiemelkedő eredményeket lehet elérni a folyamatok hatékonyságának növelése területén. Azonosítható, hogy a legjobban teljesítő kolléga mit csinál másképp és mely kollégáknak van szüksége támogatásra a feladatok elvégzése közben. – fejtette ki Sándor Zsolt András – Egy ilyen ellenőrző rendszer alkalmazása lehetővé teszi, hogy azonosítsuk azokat a technikai vagy szervezési szűk keresztmetszeteket az üzleti folyamatainkat vagy az esetleges problémákat, melyek lassítják a kollégák munkáját. Ilyen lehet például, ha egy fájlt a hálózaton nem megfelelő helyen tárol a szervezet és így rengeteg idő mire a kollégák elérik. 

 

Bízunk mi a is a munkavállalók lojalitásában, munkaszeretetében és igazmondásában, de szeretjük szárazon tartani a puskaport arra az esetre ha mégis vitába kellen szállnunk.