top of page
Keresés

Nem Ă©rdemes hĂșzogatni az oroszlĂĄn (NAIH) bajuszĂĄt!

A NAIH-55-11/2022 hatĂĄrozatbĂłl Ă©rdemes megtanulni, hogy mit nem szabad csinĂĄlni. – kezdte SĂĄndor Zsolt AndrĂĄs a Gill & Murry adatvĂ©delmi szakĂ©rtƑje.


Alapértelmezés ma mår, hogy sem incidens, sem érintetti igény teljesítése sorån nem szabad késni.


Ha mĂĄr kĂ©sĂŒnk akkor nem Ă©rdemes vissza dĂĄtumozni a papĂ­rokat. Egy hĂłnapon belĂŒl vĂĄlaszolni kell, ha nem megy akkor szĂłlni kell, hogy kĂ©sĂŒnk.


Az egy nagyon fontos tanulsĂĄga a hatĂĄrozatnak – emelte ki SĂĄndor Zsolt – hogy nem Ă©rdemes a kollĂ©gĂĄkra fogni a kĂ©sedelmet mivel a HatĂłsĂĄg ismĂ©tli, hogy a cĂ©g, mint AdatkezelƑ a felelƑs Ă©s ezĂ©rt Ƒt fogja szĂĄmonkĂ©rni.


Azt is megtanultuk, hogy az ĂŒgyfĂ©l hanganyaga nem igazĂĄn kĂ©pezheti ĂŒzleti titok tĂĄrgyĂĄt Ă©s azzal prĂłbĂĄlkozni, hogy a sajĂĄt adatait, itt kifejezetten a sajĂĄt hangjĂĄt ne adja tovĂĄbb harmadik szemĂ©lynek pld. egy hatĂłsĂĄgnak – nem nĂ©zi jĂł szemmel a hatĂłsĂĄg.


ÖsszessĂ©gĂ©ben ezen hatĂĄrozat Ă©s mĂĄs hasonlĂł ĂŒgyek alapjĂĄn az a tapasztalat, hogy nem Ă©rdemes prĂłbĂĄlkozni. Én nem mondom, hogy mi a Gill & Murry-nĂ©l nem hasznĂĄljuk ki a kiskapukat. – zĂĄrta SĂĄndor Zsolt – De talĂĄn ez mĂĄr egy kicsit sok. Nekem az a tapasztalatom ha nem szolgĂĄljuk ki az Ă©rintetti igĂ©nyt vagy megprĂłbĂĄljuk elkerĂŒlni, kimagyarĂĄzni abbĂłl mindig csak a bĂŒntetĂ©s lesz.

41 megtekintés0 hozzåszólås
bottom of page