top of page
Keresés

Nem érdemes húzogatni az oroszlán (NAIH) bajuszát!

A NAIH-55-11/2022 határozatból érdemes megtanulni, hogy mit nem szabad csinálni. – kezdte Sándor Zsolt András a Gill & Murry adatvédelmi szakértője.


Alapértelmezés ma már, hogy sem incidens, sem érintetti igény teljesítése során nem szabad késni.


Ha már késünk akkor nem érdemes vissza dátumozni a papírokat. Egy hónapon belül válaszolni kell, ha nem megy akkor szólni kell, hogy késünk.


Az egy nagyon fontos tanulsága a határozatnak – emelte ki Sándor Zsolt – hogy nem érdemes a kollégákra fogni a késedelmet mivel a Hatóság ismétli, hogy a cég, mint Adatkezelő a felelős és ezért őt fogja számonkérni.


Azt is megtanultuk, hogy az ügyfél hanganyaga nem igazán képezheti üzleti titok tárgyát és azzal próbálkozni, hogy a saját adatait, itt kifejezetten a saját hangját ne adja tovább harmadik személynek pld. egy hatóságnak – nem nézi jó szemmel a hatóság.


Összességében ezen határozat és más hasonló ügyek alapján az a tapasztalat, hogy nem érdemes próbálkozni. Én nem mondom, hogy mi a Gill & Murry-nél nem használjuk ki a kiskapukat. – zárta Sándor Zsolt – De talán ez már egy kicsit sok. Nekem az a tapasztalatom ha nem szolgáljuk ki az érintetti igényt vagy megpróbáljuk elkerülni, kimagyarázni abból mindig csak a büntetés lesz.

41 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page