Gill & Murry - The Business Booster

Gill & Murry - The Business Booster

Gill & Murry - The Business Booster

Korrupció ellenes szabályzat és kontrollrendszer kialakítsa

(ISO 37001:2016)

Fokozza a vállalkozása iránti bizalmat: bizonyítsa elkötelezettségét a megvesztegetés és korrupció megelőzése iránt! 
Az ISO 37001 szabvány szerint végrehajtott audittal és tanúsítvánnyal.

korrupció, ISO37001, megvesztegetés

A korrupció ellenes szabályzatokat azért javasoljuk kialakítani, hogy a szervezet a belső és külső megvesztegetés és a korrupció megelőzésére proaktív lepéseket tehessen.

A szabályozást úgy alakítjuk ki, hogy a szervezet képes legyen azonosítani a korrupciót függetlenül annak kommunikációjától, irányától és szereplőitől. 

 

A megvesztegetés kezelés nem egy egyszeri adminisztratív tevekénység, ezért a Gill & Murry az ISO 37001 szabvány követelményeinek megfelelően olyan irányítási rendszert javasol kialakítani, mely a szervezet mindennapjaiba beépülve megfelelő kontrollokat alkalmaz a folyamatos és hatékony korrupció megelőzés ellen kialakításához, megvalósításához, fenntartásához, felülvizsgálatához és fejlesztéséhez.

 

Kinek ajánljuk?

 • Elsősorban kis és közepes cégeknek, akik szeretnék a saját munkatársaik motivációs rendszerét felügyelni és az üzleti partnerek „promóciónak” vagy értékesítési versenynek álcázott tevékenységeit átlátható módon kontrollálni.
 • Azoknak, akik a tevékenységükből adódóan az átlagember akár rosszindulatúan is, de  feltételezi a visszaélést. 

Eredménytermék

A leggyakrabban az alábbi területeken alakítunk ki szabályokat és kontrollokat:

 • Pénzügy
 • Beszerzés
 • Kereskedelem
 • Szerződés kezelés
 • Teljesítési igazolás

Akik a leggyakrabban alkalmazzák

 • Nagykereskedések
 • Önkormányzatok
 • Pénzintézetek
 • Multinacionális szervezetek magyarországi képviselete

Kommunikáció

Önmagában a korrupció szó, ellenességgel kapcsolatos kommunikációja a Partnerek és a munkatársak felé kimutathatóan csökkenti a korrupciót. Amennyiben a Szervezet rendszeres ellenőrzést vezet be a szabályozás hatékonysága további jelnetős mértékben növelhető. 

ISO 37001 tanúsítás

A korrupció ellenes szabályozás bevezetés sok esetben akkor kommunikálható jól a külvilág számára, ha azt egy független 3. fél tanúsította. A független audittól még ma is tartanak a munkatársak és a partnerek, pedig ma jelentősen segíti a korrupció mentes cél elérését.


Az ISO iránytási rendszer kialakítása

 • Az ISO 37001 szabványt azért fejlesztették ki, hogy válaszoljanak a vállalatoknak a megvesztegetés és a korrupció megelőzésére tett proaktív intézkedések iránti növekvő igényére. A szabványt úgy alakították ki, hogy segítse a vállalatoknak azonosítani a korrupciót, és a megvesztegetés-ellenes irányítási rendszerek (ABMS) sikeres alkalmazása követelményeinek meghatározásával támogassa a megvesztegetés-ellenes kultúrát.

   

  Az ISO 37001 szabvány követelményeket határoz meg és iránymutatást nyújt a megvesztegetés elleni irányítási rendszerek kialakításához, megvalósításához, fenntartásához, felülvizsgálatához és fejlesztéséhez.

   

  A szabvány fókusz csoportjai:

  • Vállalati munkakörnyezet, beleértve az érdekeltek igényeit és elvárásait
  • Vezetők elkötelezettsége
  • Kockázatok és lehetőségek értékelése és velük foglalkozó intézkedések
  • Monitoring és jelentéskészítés
  • Intézkedések a folyamatos fejlesztés érdekében 


  Az ISO szemlélet lehetővé teszi, hogy a szervezet egy alap szintű, de egységes és választott területet teljesen lefedő egyenszilárdságú működés kialakítását. Ezt követően a folyamatos felülvizsgálat és akár külső független auditok alkalmazásával a szervezet folyamatos fejlődést érhet el a korrupció megelőzés területén. 

  Arra is van lehetőség, hogy egy szervezet az irányítás rendszer hatályába első körben csak egy szervezeti egységet határozzon meg, majd később kiterjessze a rendszert akár az egész szervezetre.

Miért a Gill & Murry?

A Gill & Murry más kockázat alapú szabvány bevezetések területén jelentős tapasztalattal rendelkezik. A korrupció megelőzése is azon alapszik, hogy a feltárt kockázatok kezelésére megfelelő munkafolyamatokat és olyan adminisztratív kontrollokat vezessen be a szervezet( 4 szem elve, szerepkörök megfelelő szétválasztása, visszakövethető és azonosítható felelősségi körök, stb...) 


Referenciák

Kérjen ajánlatot