top of page
Keresés

AI adatkezelés a fókuszban: Tanulságok és Kihívások

Esemény összefoglaló – DPO Klub Találkozóról (2024. január 17.)


Artificial Intelligence

A legutóbbi DPO Klub eseményen izgalmas és tartalmas előadásokra került sor, ahol az AI (mesterséges intelligencia) adatkezelési aspektusait vizsgáltuk meg közelebbről. Az eseményen két kiemelt szervezet, az AIX.hu és a Gill & Murry vállalat képviselői, valamint a szektor egyik vezető szakértője, Gáspár József osztották meg gondolataikat és tapasztalataikat a témában.

 

Főbb megállapítások és tanulságok:

 

  • Adatkezelési Kérdések: A mesterséges intelligencia alkalmazásának adatkezelési kérdései kerültek fókuszba, ahol a résztvevők új ismeretekkel gazdagodhattak. Kiemelt figyelmet kapott az AI használatának szabályozása, különös tekintettel a szervezetek felelősségére ezen a területen.

  • Kockázatok és Felhasználás: Különböző AI alkalmazások kockázatai kerültek megvitatásra, például a kis szövegek megírása (alacsony kockázat) és a nagy adatelemzések (magasabb kockázat, különösen üzleti titkok vagy személyes adatok felhasználásakor).

  • Adatok Pontossága: Hangsúlyt kapott az az elv, hogy az AI által generált eredmények nem mindig publikálhatók, különösen rossz vagy hiányos adatok esetén.

 

Következtetések és javaslatok:

 

  • Szabályozás Szükségessége: Egyértelművé vált, hogy a szervezeteknek sürgősen szabályozniuk kell az AI használatát, különösen az adatvédelmi szempontok figyelembevételével.

  • Compliance Kontroll: Minden adatfeltöltési folyamat során szükséges a compliance (jogszabályi megfelelőség) ellenőrzése, valamint a szervezeteknek meg kell határozniuk, hogy hogyan használhatóak fel az AI által generált eredmények.

  • Közös Gondolkodás: Az esemény egyik legfontosabb hozadéka a résztvevők közötti szakmai párbeszéd és a közös gondolkodás volt, ami elősegíti a tudás és tapasztalatok megosztását a szakmán belül.

 

Összegzésül, a DPO Klub legutóbbi eseménye nemcsak új ismereteket és perspektívákat nyújtott az AI adatkezelésének világában, hanem lehetőséget adott a szakembereknek arra is, hogy megvitassák a jövő kihívásait és lehetőségeit ezen a dinamikusan fejlődő területen.


34 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page