top of page
Szerző képeSándor Zsolt András

Megújult az ISO/IEC 27001:2022

Az ISO/IEC 27001:2022 frissítése jelentős változásokat hozott, különös tekintettel az éghajlatváltozás elleni fellépésre. Az új szabvány előírja, hogy a szervezeteknek értékelniük kell, hogy az éghajlatváltozás mennyire releváns tényező a szervezetük és az irányítási rendszerük szempontjából. Emellett azonosítaniuk kell, hogy az érdekelt feleknek vannak-e elvárásaik az éghajlatváltozással kapcsolatban.

ISO/IEC 27001:2022 frissítés

A felhőszolgáltatások, a számítógépek és a szerverek energiafelhasználása mind jelentős klímahatással bírnak. A nagyvállalatoknak különösen fontos figyelembe venniük az éghajlatváltozással kapcsolatos elvárásokat az ESG (Environmental, Social, Governance) kötelezettségek miatt.


Az auditok során tapasztaltak alapján minden auditáló cég komolyan veszi az éghajlatváltozás kezelésének hiányát, és már nemmegfelelőséget adnak. Fontos tehát, hogy a szervezetek figyelmet fordítsanak erre, dokumentálják és kezeljék megfelelően az éghajlatváltozással kapcsolatos intézkedéseket.


A mi gyakorlatunkban a vevői igények nyilvántartásába plusz paraméterként felvesszük az éghajlatváltozással szembeni elvárásokat, hogy jobban nyomon lehessen követni és teljesíteni ezeket. Ezáltal biztosítjuk, hogy a szervezet megfeleljen az új, frissített ISO/IEC 27001:2022 szabványnak, és elősegítsük az éghajlatváltozás elleni hatékony fellépést.

40 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page