top of page
Keresés

Szeptemberi DPO Klub összefoglaló

Téma: Meg kell-e őrizni az adatvédelmi tájékoztató és az adatvédelmi nyilvántartás historikus elemeit?

A válasz röviden:

Dr. Bártfai Zsolttal megvitattuk az esetet és arra a következtetésre jutottunk, hogy az elszámoltathatóság elve miatt visszamenőleg képesnek kell lennie minden Adatkezelőnek bemutatni, hogy egy adott pillanatban milyen adatkezelési tájékoztató mentén kezelte az adatokat.

Elsőre nagy erőforrás igényű elvárásnak tűnik, de tulajdonképpen a tájékoztatót és az adatkezelési nyilvántartás esetében verziókövetett dokumentum tarolásról van szó, ami azért a mai technikai támogatással egy menés másként műveletet jelent. Sajnos széles adatkezelési tevékenységgel dolgozó Adatkezelők esetében az elvárás már nagyobb adminisztrációs terhet ró az Adatkezelőre.

Megállapítottunk, hogy nem nagyon van olyan lehetőség, hogy egy esetleges NAIH vizsgálat során elsumákolja az Adatkezelő a korábbi verziókat. Lehet a NAIH birtokában olyan információ, mely lebuktatja a sumákolót. Ilyen lehet például a www.web.archive.org.

Következő alkalommal:

A 7 pecsét egyesültet egyik díjazott szakdolgozatát készítő fiatalembert hívom meg a kép alapú személy azonosítás adatkezelési problémáiról. Illetve készülünk majd egy másik témával is.

3 megtekintés0 hozzászólás

コメント


bottom of page